Dalat, mesto obklopené hmlou a borovicami, je domovom imigrantov z centrálnych oblastí, ako Thua Thien Hue a Quang Nam, ale taktie?? zo severu. Mo??no práve toto je dôvod, pre?o majú turisti mo??nos?? ochutna?? ve?a typických druhov jedál z rôznych regiónov v takomto malom meste. Po ú??asných potulkách v údoliach a kopcoch ur?ite výborne padne dobré jedlo.
V reštauráciách vám ponúknu všakovaké špeciality. Horúca para stúpajúca z krabej polievky, kúsky paradajok a sójový kolá?ik, sú podavané na tanieri s banánovými kvetmi, spolu s rau muong (vodný špenát), ?ili, citrónovou a rybou omá?kou, a miskou s banh da cua (placka s krabom). Bahn can (tie?? nazývaná aj banh khot) je špecialita z juhu, skladá sa zo štyroch malých placiek, je ve?mi ob?úbenou pochú??kou v Dalat. Pripravuje sa v malých hlinených nádobách nad slabým oh??om. Ry??ové kolá?iky sú zatia? bez chuti, pokým sa k nim nepridá rybia omácka, zelené cibu?ky a malé kúsky opra??eného brav?ového mäsa. Placka sa namo?í do misky z omá?kou, pridajú sa cibu?ky a navrch kúsky mäsa. Toto jedlo je ob?úbené v ju??ných pobre??ných oblastiach ako Binh Thuan, Khanh Hoa. Tunajší obyvatelia si ?asto radi miešajú rybiu omá?ku s cesnakom a ?ili.
Turisti by sa po potulkách ur?ite mali zastavi?? na horúce ganh trang nuong mo hanh (grilovaný lievancový kolá? s cibu?ovým olejom). Na ohni, sa pripraví tenký lievanec a je ugrilovaný s cibu?ovým olejom a vrstvami vajec alebo hovädzieho mäsa. Turisti to tie?? volajú Pizza z Dalatu. Návštívi?? Dalat aspo?? raz je ú??asný zá??itok, pri ktorom odhalíte nádheru okolitej krajiny, vodopádov, kopcov, riek. Toto všetko dopl??uje architektúra starých domov a pagod. Okrem toho jedine?ná mo??nos?? ochutnat rôznorodé jedlá z viacerých regiónov.